Can I kick it? Tuurlijk da!

Bij Taxistop zetten wij ons al jaren in voor meer innovatie en inclusie binnen duurzame mobiliteit. Dit willen we voor iedereen, maar we merken dat bepaalde groepen nog keihard uit de boot vallen. Een van die groepen zijn de jongeren. Met jongeren bedoelen we meer specifiek studenten, studentondernemers, start-ups, werkzoekende jongeren... Het wordt tijd dat zij ook actief worden betrokken in het verhaal van sociale innovatie en duurzame mobiliteit.

Dit willen we doen door een community op te starten genaamd “A Tribe Called Transport”. Een community die  meer wilt te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen en de trends en  dit gewoonweg wil doen door te communiceren en in dialoog te gaan met gelijkgestemde zielen.

Hoe kunnen we het openbaar vervoer toegankelijk en betaalbaar maken? Autonome voertuigen, hoe ver staan ze met de technologie? Hoe kijkt Vlaanderen naar de opkomst van deze voertuigen? Willen wij dat wel? Hoe zit het met onze houding tegenover de nieuwste technologieën? Hebben die een impact op onze verplaatsingsgedrag? Zullen innovatieve oplossingen, zoals de E-scooters, ook zorgen voor meer inclusie binnen duurzame mobiliteit?

Met A Tribe Called Transport willen we tonen dat de technologische evolutie binnen mobiliteit hand in hand kan gaan met sociale innovatie en lokale duurzaamheid.

How youuuu doing?

Natuurlijk gaan we dit niet alleen doen. We willen sterke lokale operatoren (universiteiten, hogescholen, startups, JULLIE…) een kanaal geven om hun stem te laten horen.  We krijgen ondersteuning van sterke partners (vb. ART-Forum, Netwerk Duurzame mobiliteit, Universiteiten, Stad Mechelen, provincie Oost-Vlaanderen, De Ambrassade, De Vlaamse Jeugdraad...) die elk vanuit hun expertise een meerwaarde betekenen voor het project.

gow.PNG

Het najaar van 2019 was een zeer drukke periode voor A Tribe Called Transport met blogs, surveys, podcasts en natuurlijk de Week van de Mobiliteit waar we verschillende evenementen hebben georganiseerd en ook aan enkele hebben deelgenomen.

 

In 2020 komen we nog verder uit onze bubbel en zoeken wij de studenten op aan verschillende universiteiten en hogescholen. Maak je maar klaar voor Lost Lectures, Voxpops en podcast #2.

Hou daarbij zeker onze evenementenkalender in de gaten!

pov-logo-rgb.png
ndm.PNG
taxistop.PNG

©2021 by A Tribe Called Transport   

Privacyverklaring